Досі вважаєте, що мастурбація є чимось поганим та протиприродним? А статистика свідчить, що самозадоволенням займаються 80% жінок та цілих 95% чоловіків. Багато з них мають регулярний секс, тому мастурбація зовсім не є ознакою самотності. Це явище цілком нормальне і навіть корисне. Звісно, в усьому потрібно знати міру.

Кілька цікавих і незвичних фактів про мастурбацію:

  • В Індонезії дуже небезпечно займатися сексом чи мастурбувати на вулиці. Якщо вас впіймають за цим заняттям, суд може призначити смертну кару шляхом відрубування голови.
  • У 18 та 19 сторіччях мастурбація була цілком офіційною медичною процедурою. Її застосовували для лікування жіночої істерії. Варто відзначити, що після сеансу такої приємної процедури жінки справді заспокоювалися та мали кращий настрій. Воно й не дивно.
  • В єгипетських храмах дослідники виявили багато статуеток, які зображують процес взаємної мастурбації між жінками та чоловіками. Це був своєрідний ритуал, що широко практикувався єгиптянами.
  • Деякі тварини вміють мастурбувати. Такими здібностями, зокрема, відзначаються мавпи, коти та собаки.
  • Люди зазвичай не можуть сказати точно, скільки разів і коли саме вони мастурбували за певний проміжок часу. Така забудькуватість навіть була підтверджена дослідженням, результати якого опублікували в журналі Journal of Sexual Medicine.
  • 14 травня 1995 року секс-шоп Good Vibrations у Сан-Франциско оголосив Національним днем мастурбації США. Незабаром було вирішено зробити весь травень Національним місяцем мастурбації.

Переваги мастурбації:

  • Укріплення здоров’я. Самозадоволення знижує ризик виникнення інфекційних захворювань сечостатевої системи в жінок, а чоловіків захищає від раку простати.
  • Вивчення свого тіла. В першу чергу це стосується жінок. В них механізм досягнення задоволення дещо складніший, ніж у чоловіків. Мастурбація дозволяє відкинути зайву сором’язливість та чітко зрозуміти, що саме потрібно для яскравого оргазму.
  • Захист від вірусів. Якщо ви боїтеся підчепити венеричну хворобу, грип чи COVID-19, мастурбація є найбільш надійним захистом. Немає контакту з хворою людиною – немає ризику. Але пам’ятайте про дезінфекцію рук та іграшок.
  • Полегшення самопочуття при мігрені, менструальних та інших видах болю. Різні дослідження підтверджують, що оргазми частково пригнічують неприємні відчуття при станах, що супроводжуються хронічними болями.
  • Прояв розвиненого інтелекту. Саме так – деякі дослідження показують, що чим розумнішою є жінка, тим частіше вона мастурбує. Тож не варто соромитися.

В бочці меду не обійшлося й без ложки дьогтю. Як це зазвичай трапляється, позитив іде поруч з негативом.

Недоліки мастурбації:

  • Інколи бажання пестити себе є компульсивним та практично непереборним. Це вже свідчить про розлад психіки. Така поведінка може призвести до проблем на роботі чи в особистому житті.
  • Формування залежності. Коли мастурбація стає звичкою, вона може перетворитися на залежність. Мозок звикає до того, що саме таким методом ви знімаєте стрес. Виникає умовний рефлекс. Як тільки накопичилися негативні емоції, мозок викликає бажання мастурбувати.
  • Регулярне самовдоволення призводить до зменшення чутливості нервових закінчень пеніса. Гарна новина – якщо певний час утриматися від мастурбації, нормальна чутливість відновиться.

Якщо ж під час самозадоволення переглядати порно, можуть сформуватися завищені очікування від партнера. В результаті виникають проблеми зі збудженням під час фізичного контакту. Потрібно розуміти, що порно далеко не завжди відображує реальність. Це лише фільм, а в ньому є й грим, і комп’ютерна графіка, й навіть спеціальні ефекти.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *